Παρέμβαση εισαγγελέα σε 528 ΜΚΟ ανάμεσα στις οποίες και 2 με άμεσο ενδιαφέρον για τη Νίκαια

 Κίνηση Πολιτών Νίκαιας - Ρέντη
ΠΡΟΣ
Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας [ΥΔΑΣ]

 Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, Ιωάννης Σακελάκος, έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών να διενεργήσουν άμεσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες από τις περιπτώσεις έχουν διαπραχτεί σοβαρά αδικήματα, όπως αυτό της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της ΕΕ.
Στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει καταρχήν να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ που έχουν συσταθεί από το 1997 μέχρι σήμερα, προκειμένου να εξακριβωθεί ποια χρηματικά ποσά έχουν λάβει και κυρίως εάν αυτά χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν.

Ανάμεσα στις ΜΚΟ που θα υπαχθούν στον έλεγχο των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος είναι και δυο με άμεσο ενδιαφέρον για την πόλη μας:
               
Ο “Ομιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων” στον οποίο πρόεδρος είναι ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Σύγχρονη Πόλη” Ιωάννης Μαρωνίτης...
και η Αστική Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήρι- ξης Παλιννοστούντων Ομογενών "ΝΟΣΤΟΣ"η οποία πρόσφατα, με απόφαση του Δημοτικού Συμ- βουλίου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, έχει αναλάβει την πρόσληψη προσωπικού στον Δήμο μας με συμβάσεις 5μηνης διάρκειας....