Στην Αθήνα μεσ' το κέντρο, φύτρωσε καινούργιο δέντρο...

    «Πλημμύρισε» διαδηλωτές το κέντρο της Αθήνας
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Σύνταγμα. Χιλιάδες κόσμου κατέβηκε στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσει ενάντια στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη συγκέντρωσή του στην Ομόνοια. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Όπως είπε, σήμερα που η κρίση οξύνεται και το κεφάλαιο εξαπολύει λυσσαλέα επίθεση στην προσπάθειά του να τσακίσει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργατών, η καταστολή θα εντείνεται. Πρόσθεσε ότι «θα βρίσκουμε μπροστά μας και παρακρατικές ομάδες» και υπογράμμισε ότι «μόνο ένα μαζικό ταξικό οργανωμένο εργατικό κίνημα, μπορεί να τσακίσει αυτούς τους μηχανισμούς».
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, είπε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν καταλήξει και σε αυτό το «τελευταίο όπως μας λένε» πακέτο μέτρων «και για τα επόμενα, πάντα "τελευταία" πακέτα μέτρων, και έχουν καταλήξει γιατί τα μέτρα είναι εντολές των μονοπωλίων».
«Σε αυτό τον σχεδιασμό έχουν δώσει ρόλο και στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με στόχο να στρέψει τους Έλληνες εργάτες εναντίον των μεταναστών, να πατρονάρει από τα δουλεμπορικά της Έλληνες εργάτες σα φθηνό κρέας για τους εργοδότες και να λειτουργήσει σαν παρακρατικός κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια στο ταξικό κίνημα» επισήμανε ο κ. Πουλικόγιαννης.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία και να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, της αποδέσμευσης από την ΕΕ, της διαγραφής του χρέους και της κοινωνικοποίησης.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», δήλωσε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ για τη σημερινή  απεργία (εδώ)