Κόψε κάτι, κόψε κάτι, κόψε κάτι, κόψε...

ΠΗΓΗ: Τα Νέα- Real.gr  «Προσέξτε, σας την έχουν στημένη» 
 «Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας πρώην υπουργός Οικονομικών που είναι συχνός επισκέπτης του Παρισιού έγινε δεκτός από τον τριαντάρη σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου για τα οικονομικά. Πρόκειται για τον Εμανουέλ Μακρόν, ανφάν γκατέ του Ελιζέ. Στο ραντεβού και ο Μοσκοβισί, που έτυχε να είναι εκείνη τη μέρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ήταν να δει την επόμενη τον Έλληνα επισκέπτη στο Μπερσί, το φουτουριστικό υπουργείο Οικονομικών στο 12ο του Παρισιού, αλλά τα ραντεβού συγχωνεύθηκαν.

Οι δύο Γάλλοι έδωσαν ένα μήνυμα στον Έλληνα συνομιλητή τους από αυτά που δεν μπορούν να μεταφερθούν επίσημα. Κατ΄αυτό, μια ισχυρή ομάδα παικτών στη Γερμανία με επικεφαλής τον Σόϊμπλε δεν έχει χωνέψει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει εντός ευρώ. Επιμένει λοιπόν σε κάθε ευκαιρία να μας σηκώνει τον πήχη, να μας δημιουργεί προβλήματα, ακόμη και να καθυστερεί τις εκταμιεύσεις ώστε το ελληνικό άλογο να σκάσει στην ανηφόρα και να μας αποχαιρετήσουν.

Το μήνυμα ήρθε στην Αθήνα, που το ερμήνευσε σωστά. Έπρεπε η προσπάθεια να έιναι άμεμπτη, έπρεπε να μη δοθεί καμία αφορμή, έπρεπε να δοθεί κάθε επιχείρημα σε αυτούς που ήταν υπέρ μας για να μας υποστηρίξουν. Ο Σαμαράς ενεργοποιήθηκε προσωπικά ο ίδιος, ενώ ενεργοποίησε και τους ανθρώπους του Μαξίμου ώστε να αντιμετωπίζουν κάθε πιθανό πρόβλημα στη Γερμανία και, κυρίως, να εξευμενίζουν ή να αφοπλίζουν τους αντιπάλους μας.

 Είναι μια στρατηγική που είναι η αντασφάλιση της Αθήνας και λειτούργησε στο τζούφιο Eurogroup της Τρίτης. Ήταν επίσης μια κρίσιμη κίνηση που ανάγκασε ακόμη και τον Γερμανικό Τύπο-που δεν μας έχει αφήσει σε ησυχία από το 2009- να αναγνωρίσει ότι δεν φταίει η Ελλάδα και ότι οι Έλληνες προδόθηκαν.»