Η Κύπρος φλέγεται ! Όμηροι οι καταθέτες - Η τρόικα ζητά κούρεμα 25% στην Τράπεζα Κύπρου

  Η Κύπρος φλέγεται 
Όμηροι οι καταθέτες - Δραματική μεταστροφή της Λευκωσίας μετά την πίεση των Βρυξελλών - Μεγάλο το κούρεμα πάνω από τις 100.000 ευρώ -  Σε «ελληνικά χέρια» τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών
Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται η μάχη για το κούρεμα των καταθέσεων.  
Ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Ν. Ανασταδιάδης και η πολιτική ηγεσία το Σάββατο μεταβαίνουν στην έδρα της ΕΕ, με στόχο να διαπραγματευούν την διάσωση της Κύπρου, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων το βράδυ της Παρασκευής.

Τα εννέα επείγοντα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της κρίσης τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών, που παραπέμπει προς το παρόν στην περίπτωση της Λαϊκής Τράπεζας και συνοδεύεται από άλλα έξι συναφή νομοθετήματα για το τραπεζικό σύστημα.

Η τρόικα θεωρεί ως κόκκινη γραμμή το κούρεμα και θεωρεί επίσης ότι πρέπει να έχει ύψος 25%. Η Κυπριακή κυβέρνηση θα επιχειρήσει να υπάρξει ομαλότερο κούρεμα για τις καταθέσεις.
 Στόχος να διαμορφωθεί μια φόρμουλα σύμφωνα με το οποίο να υπάρξει υψηλότερο κούρεμα στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου και μικρότερο ποσοστό στις άλλες τράπεζες.

Η τρόικα απειλεί ότι αν δεν υπάρξει κούρεμα των καταθέσεων την τύχη της λαϊκής θα έχει και η Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Σαρρής είπε ότι εντός της ημέρας θα υπάρξει νέα συνάντηση με την τρόικα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
πηγή:ΤΟ ΒΗΜΑ