Για προκλητική συμπεριφορά κατηγορούν τον υφυπουργό Ανάπτυξης,γονείς και εκπαιδευτικοί

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, κ. ΣΚΟΡΔΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ
  Η μονομερής υπέρ των εργοδοτών, και προκλητική συμπεριφορά του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σκορδά πιστοποιήθηκε για μια ακόμη φορά, και μάλιστα πανηγυρικά, την προηγούμενη εβδομάδα. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Υφυπουργός αγνοεί εδώ και 6 μήνες προσκλήσεις σε διάλογο τόσο της ΟΙΕΛΕ όσο και της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Ιδιωτικών Σχολείων  για το φλέγον ζήτημα των διδάκτρων και συνέχισε να τις αγνοεί, παρά τη δημόσια επιστολή – διαμαρτυρία που του απέστειλε η Ομοσπονδία
Αντιθέτως, η συνεχής επαφή και επικοινωνία του με τους σχολάρχες, όπως μαρτυρούσαν δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου, επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την φυσική παρουσία του στην προ εβδομάδος Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Η απερίφραστη, εκ μέρους του κ. Υφυπουργού, περιφρόνηση των δύο εκ των τριών κοινωνικών εταίρων (εργαζόμενων και γονέων) δεν εκπλήσσει πλέον. Εντάσσεται προφανώς στην ακραία φιλεργοδοτική κουλτούρα του συγκεκριμένου πολιτικού άνδρα. Θεωρεί πως η μόνη κοινωνική ομάδα που πρέπει να ενισχυθεί για να ανταπεξέλθει τις συνέπειες της κρίσης είναι οι εργοδότες, υπέρ των οποίων νομοθετεί.
Η απελευθέρωση των διδάκτρων, άλλωστε, που δεν αποτέλεσε πρωτοβουλία της τρόικα, όπως εντέχνως διαρρέεται, αλλά ήταν αίτημα των εργοδοτών και εκπεφρασμένη άποψη του κ. Υφυπουργού, αυτό μαρτυρά.

Πρέπει, ωστόσο, να γίνει σαφές, ότι η απελευθέρωση των διδάκτρων δεν γίνεται, όπως ανακριβώς ο ΣΙΕΙΕ ισχυρίζεται, για να αποτυπωθεί δήθεν η μείωσή τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κρίσης, αλλά προκειμένου να κατοχυρωθούν τα προνόμια των επιχειρηματιών των ιδιωτικών σχολείων και μετά την κρίση.
Σε περίπτωση σταθεροποίησης της οικονομίας η εκ νέου εκτόξευση των διδάκτρων – όπως είχε συμβεί και τη περίοδο 2005-2010 – είναι παραπάνω από βέβαιη, με αποτέλεσμα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τους σχολάρχες, οι οποίοι ήδη έχουν ευεργετηθεί από τη δραματική συρρίκνωση κατά 20-40% των αποδοχών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Επομένως, η πολιτική πρακτική του κ. Υφυπουργού ένα μόνον στόχο εξυπηρετεί, την προκλητική πριμοδότηση μιας ολιγομελούς κοινωνικής ομάδας που ελάχιστα έχει θιγεί από την κρίση, όπως αποδεικνύουν επιστημονικές έρευνες