Περί διαφάνειας και άλλα τινά...από τον Νίκο Ζαχαρόπουλο

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 
γράφει ο
Νίκος Ζαχαρόπουλος... 
Με αφορμή την ισόβια καταδίκη του πρ.Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ.Παπαγεωργόπουλου,ο πρ. αντιδήμαρχος Σικυωνίων σχολιάζει,προτείνει και ενδεχομένως...
Θεωρώντας πως έχει ηθικό πλεονέκτημα  - έναντι άλλων...δηλώνει παρών στο προεκλογικό παρουσιολόγιο,των υποψηφίων,για το δημαρχιακό θώκο,στο δήμο Σικυωνίων.

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο που μας έστειλε ο
 Νίκος Ζαχαρόπουλος,προσθέτοντας προεισαγωγικά την κραυγή διαμαρτυρίας  του γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης,Μιχάλη Λεμούσια,από το εδώλιο:
=======================================
«Εδώ μέσα χύνεται αίματα, για ικανοποίηση της κοινής γνώμης»...
=======================================
Αυτό γιατί σχετικά με την αυστηρότητα της ποινής η δική μας ανάγνωση λεει  πως δόθηκαν διαπιστευτήρια στην τρόικα ,πως πλέον έχουμε ικανούς «κυνηγούς κεφαλών» παντος καιρου...
Βεβαιως διατηρούμαι και τις επιφυλάξεις μας,περιμένοντας το τελεσίδικο της δικαστικής κρίσης,όταν εκδικαστεί η έφεση που θα ασκηθεί κατά της απόφασης.

Γράφει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος...

« Το σοβαρό ζήτημα του πρ.Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ.Παπαγεωργόπουλου που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για οικονομικά εγκλήματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση.
-Το θεσμικό πλαίσιο,χθεσινό και σημερινό,όσον αφορά τη διαχείρηση των οικονομικών των Δήμων ,δεν διασφαλίζει απόλυτα τη διαφάνεια στη διαχειρησή τους και πολλές φορές έχω καταγγείλλει τον αδιαφανή αυτό τρόπο στον Δήμο Σικυωνίων ,κυρίως για θέματα που αφορούν τις μελέτες και τις αναθέσεις των έργων .
-Η πλήρης διασφάλιση της διαφάνειας, στα οικονομικά και όχι μόνο ,εξασφαλίζεται ,κατά πρώτον,με τον απόλυτο σεβασμό στο θεσμικό πλαίσιο και κατά δεύτερον, και το κυριώτερο,με τη παρουσία στις θέσεις ευθύνης [Δημάρχων-Αντιδημάρχων κ.λ.π.] ανθρώπων που έχουν ως γνώμονα και κανόνα ζωής την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια στην υπηρεσία των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.
Υ.Γ.
-Είναι γνωστό οτι σε μεγάλο βαθμό οι Δήμοι ευρίσκονται στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς.
Άρα εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν διασφαλίζει την πλήρη και με διαφάνεια διαχείρηση των οικονομικών στους Δήμους και το κυριώτερο τα πρόσωπα που υπηρέτησαν και υπηρετούν τον θεσμό[Δήμαρχοι-Αντ/ρχοι κ.λ.π.] ,σε μεγάλο βαθμό με κομματικές στηρίξεις και αδιαφανείς πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες , ήταν και είναι διεφθαρμένα , όπως βέβαια προκύπτει από το αποτέλεσμα .Υπάρχουν βέβαια και φωτεινές εξαιρέσεις που κάνουν το καθήκον τους δηλαδή το αυτονόητο.
Κρίνεται λοιπόν περισσότερο από σκόπιμο ο άμεσος έλεγχος ,εκ μέρους των αρμοδίων αρχών και οικονιμικών Εισαγγελέων ,του πόθεν έσχες όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν τον θεσμό στις θέσεις ευθύνης τα τελευταία χρόνια [Δήμαρχοι-Αντ/ρχοι-Πρόεδροι Δημοτικών Επιχ/σεων κ.λ.π.]
-Έφθασε η ώρα που οι Υπηρεσιακοί και Εισαγγελικοί παραγοντες θα επιτελέσουν το καθήκον τους ξεσκονίζοντας το πόθεν έσχες όλων αυτών και φυσικά η ώρα των ενεργών πολιτών που πρέπει να πάρουν τη τύχη της περιοχής και της Χώρας στα χέρια τους. »
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΡ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ