Σύσκεψη για το όργιο αυταρχισμού στην Ιερισσό

Σε σύσκεψη κάλεσε για σήμερα το πρωί,Παρασκευή 8 Μάρτη,ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Παναγής Γιαννάκης, τον Διευθυντή της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή,τον δήμαρχο Αριστοτέλη,Χρήστο Πάχτα (διαβάστε εδώ)
 και εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής,με τους δικηγόρους τους, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο που θα προκύψει «εκεχειρία» στην Χαλκιδική μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών  (διαβάστε:Πεδίο μάχης η Ιερισσός).
Να σημειωθεί ότι για τα επεισόδια της Πέμπτης, ήδη έγιναν 6 προσαγωγές, ενώ πέντε κάτοικοι Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν συνοδευόμενοι από 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους.
                Μανωλάκου: Όργιο αυταρχισμού (δείτε το video εδώ)
Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν το  ΚΚΕ ,ο ΣΥΡΙΖΑ,οι  ΑΝ.ΕΛ,οι Οικολόγοι Πράσινοι,άλλα και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ που καταδικάζουν τα επεισόδια...
Το ΚΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει «το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές».
«Από το πρωί σήμερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση «διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής».

"Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ" είπε ο Ευάγγελος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επεισόδια καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με κοινή δήλωση του τομεάρχη Δημόσιας Τάξης του κόμματος, Β. Καπερνάρου και της τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Στ. Ξουλίδου. Στη δήλωσή τους βάλλουν, μεταξύ άλλων, κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια, για τον οποίο αναφέρουν ότι «δεν ντρέπεται και δεν υποβάλλει την παραίτησή του». «Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις αθλιότητες και τους κάθε είδους τραμπουκισμούς των πολιτικών που θεωρούν ότι επειδή αυτοί είναι υποτελείς και υπόδουλοι, έτσι είναι και ο ελληνικός λαός», αναφέρουν και προσθέτουν ότι «διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν πολιορκώντας την πόλη της Ιερισσού στη Χαλκιδική, ρίχνοντας καπνογόνα και δακρυγόνα εναντίον μαθητών μέσα σε σχολείο, οι οποίοι συμπαραστέκονταν σε συλληφθείσα συμμαθήτρια τους, όπως καταγγέλλει ο ίδιος ο αναπληρωτής Λυκειάρχης κ. Πασχαλίδης».
Οι τομεάρχες των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταλήγουν στη δήλωσή τους αναφέροντας: «Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως δεν ντρέπεται και δεν υποβάλλει την παραίτησή του. Ο υπουργός Παιδείας προφανώς συμφωνώντας, ούτε παρεμβαίνει, ούτε και παραιτείται. Και αυτό γιατί ξέρουν ότι δεν αφορά τα δικά τους παιδιά. Αυτό το αίσχος τους, τους το αφιερώνουμε γιατί τους αξίζει».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό και τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων ακόμη και στο σχολείο του χωριού, που είχε ως αποτέλεσμα και τραυματισμούς μαθητών. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων, Νίκος Χρυσόγελος, δήλωσε σχετικά:
«Καλώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις και να εγγυηθεί για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων, αποκλιμακώνοντας την ένταση στη περιοχή. Σε άλλη περίπτωση θα είναι υπόλογος στην ελληνική κοινωνία και το δημοκρατικό πολίτευμα. Οι λύσεις μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από το δημόσιο διάλογο και τη συναίνεση και όχι μέσα από την ωμή καταστολή και τη συλλογική απόδοση ευθυνών, πολύ περισσότερο για την επιβολή μιας επένδυσης που έχει σοβαρά νομικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, δήλωσε:
«H αυτονόητη υποχρέωση της αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση εγκληματικών πράξεων σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγεί σε γενικευμένη χρήση βίας κατά κοινωνιών, πολύ δε περισσότερο κατά μαθητών».

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Δριβελέγκας κατήγγειλε ότι "αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία". Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή, υπογράμμισε. Φοβάμαι για τα χειρότερα, είπε ο κ. Δριβελέγκας και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε "να μην ριχθεί άλλο λάδι στη φωτιά και να καταλαγιάσουν τα πράγματα".