Άπαντες έτοιμοι ενόψει Μπαρτσελόνα

 Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θέλουν τη νίκη τόσο ώστε να ισχυροποιήσουν περισσότερο την θέση τους στην πρώτη τριάδα του ομίλου, φτάνοντας ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση της Euroleague,όσο και για να πλησιάσουν βαθμολογικά τους Καταλανούς και την Σιένα, βάζοντας... πλώρη για την δυάδα, η οποία αποφέρει και το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά του θεσμού.
Στόχος της ομάδας του Ολυμπιακού είναι να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού, να επιδιώξει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο φτάνοντας στο εύκολο καλάθι,να μην υστερήσει στα ριμπάουντ, να περιορίσει τα λάθη της, να παρουσιαστεί δημιουργική βγάζοντας συνεργασίες στο παρκέ και φυσικά να παίξει πάρα πολύ καλή άμυνα.
Οι Πειραιώτες πρέπει να "δαγκώνουν" στα μετόπισθεν, να πιέσουν πάνω στην μπάλα και να βγάλουν στο παρκέ μπόλικη ενέργεια και μαχητικότητα στις φάσεις.
Στο ματς θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Αμερικανός γκαρντ, Ντορόν Πέρκινς.
Ο 30χρονος πλέι-μέικερ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Μπεσίκτας (έπαιξε για περίπου πέντε λεπτά) και κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στο ΣΕΦ φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ποντάρει στις αμυντικές δυνατότητες, αλλά και στα γρήγορα πόδια του Πέρκινς, ο οποίος μπορεί να φανεί χρήσιμος απέναντι στους έμπειρους και ικανότατος γκαρντ των Καταλανών (Ναβάρο, Γιασικεβίτσιους, Χουέρτας).

Η 12άδα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα θα είναι η εξής: Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Πρίντεζης, Παπανικολάου.