Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε...λένε στη Βόχα !

 Κάνοντας ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια, ο Παμβοχαϊκός επικράτησε 0-3 του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» και πήρε το προβάδισμα στη σειρά των τελικών της Volleyleague!
Έχοντας τη συμπαράσταση 100 και πλέον φίλων της, η ομάδα μας πανηγύρισε μια ακόμη ιστορική νίκη και έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας! 
                                  Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε...λένε στη Βόχα !  
Αναμφίβολα, ο Παμβοχαϊκός έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα.Η ομάδα εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένη, προσηλωμένη στην τακτική της και με καθαρό μυαλό και υπομονή στο παιχνίδι της, έφτασε στην δίκαιη επικράτηση.
Με όπλα το σερβίς και το μπλοκ, τομείς στους οποίους άγγιξε σχεδόν το τέλειο, ο Παμβοχαϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του, ειδικά στα δύο πρώτα σετ, ενώ στο 3ο μίλησε και η ψυχή των αθλητών του Νίκου Ζαλμά.

 Η ομάδα μας έκανε το 0-1 στον τελικό και σήμερα Τρίτη (16/4, 19:00) δίνει το δεύτερο ματς στο Ρέντη, πριν η σειρά μεταφερθεί στο «Γ. Τριαντάφυλλος» για τα δύο σίγουρα ματς πια της Παρασκευής (19/4) και του Σαββάτου (20/4). Ασφαλώς, όπως τόνισε ο προπονητής, αλλά και οι αθλητές, ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος και στόχος του Παμβοχαϊκού είναι να βγάλει το καλό του εαυτό σε όλα τα ματς, για να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του τίτλου.

Στα δύο πρώτα σετ, η ομάδα μας κυριάρχησε και τα κατέκτησε με 17-25 και 20-25, κάνοντας θραύση σε σερβίς και μπλοκ και έχοντας όλους τους παίκτες, με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση. Στο 3ο σετ, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έγινε μεγάλη μάχη, με τον Παμβοχαϊκό να επικρατεί στο φινάλε στα σημεία. Μια πετυχημένη επίθεση του Καραγιάννη και μια άστοχη του Χριστοφιδέλη έφεραν το 26-28 υπέρ της ομάδας μας, που στο φινάλε γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους της.

Ο Παμβοχαϊκός είχε 6 άσσους, 39 πετυχημένες επιθέσεις, 16 μπλοκ!, ενώ πήρε και 17 πόντους από λάθη του αντιπάλου. Ήταν μια καταπληκτική εμφάνιση σε όλους τους τομείς, με πρωταγωνιστές όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν.

Τα σετ: 17-25, 20-25, 26-28

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Χριστοφιδέλης 6 (5/15, 1 μπλοκ, 61% υπ.), Τζούρισιτς 3 (3/5), Πότοκνικ 3 (3/9, 44% υπ.), Φιλίποφ, Γιορντάνοφ 18 (18/34), Σμαραγδής 7 (/4, 2 μπλοκ, 3 άσσοι) / Στεφάνου (λ. - 85% υπ., 77% άριστες), Κοκκινάκης 7 (6/13, 1 άσσος, 79% υπ.), Μαρούλης 3 (2/2, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος 2 (2 μπλοκ).

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Ζαλμάς): Μαντέκας 11 (9/12, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 45% υπ.), Καλντέιρα 13 (7/14, 2 μπλοκ, 4 άσσοι, 56% υπ.), Τερζής 1 (1 μπλοκ), Καραγιάννης 11 (5/7, 6 μπλοκ), Πανταλέων 15 (12/18, 2 μπλοκ, 1 άσσος), Γιοβάνοβιτς 17 (13/24, 3μπλοκ, 1 άσσος) / Δημητρακόπουλος (λ. - 61% υπ., 30% άριστες),Παπαδόπουλος, Κατσανεβάκης.
 Ζαλμάς: Μένουμε προσγειωμένοι
 «Νομίζω ότι κάναμε μία πολύ καλή απόδοση. Είχαμε πει πως για να έχουμε ελπίδες έπρεπε να έχουμε καλύτερη απόδοση από το παιχνίδι που χάσαμε εδώ στον 1ο γύρο και από τον ημιτελικό του κυπέλλου. Στο μυαλό μας έπρεπε να έχουμε ότι επιβάλλεται να παίξουμε καλά και σε καμία περίπτωση να μη σκεφτόμαστε, τίτλους και τρόπαια. Αφού λοιπόν, κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ σημαίνει ότι παίξαμε καλύτερα και απ' ό,τι περίμενα. Τελειώσαμε σχεδόν όλες τις κρίσιμες μπάλες.
 Τα παιδιά έκαναν μία μεγάλη εμφάνιση και είναι σημαντικό που αντέξαμε τόσο την πίεση του Ολυμπιακού στο 3ο σετ όσο και όλα τα σχήματα που δοκίμασαν οι γηπεδούχοι. Εξίσου κρίσιμο για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το γεγονός πως σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν κυνηγούσαμε το σκορ. Για εμάς είναι απλά το 1-0. Σίγουρα, είναι καλό που προηγούμαστε και έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και για τον σύλλογο αλλά και για την τοπική κοινωνία που στηρίζει την ομάδα. Μένουμε προσγειωμένοι και ετοιμαζόμαστε για τον δεύτερο αγώνα», δήλωσε ο Νίκος Ζαλμάς.
 Δηλώσεις παικτών
 «Κάναμε πράγματα που είχαμε σχεδιάσει αρκετά καλά. Το χειρότερο για μας είναι το να πετάμε στα σύννεφα μετά απ’ αυτή τη νίκη. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε σαν να κερδίσαμε το πρώτο σετ ενός αγώνα και να την αφήσουμε πίσω σήμερα κιόλας. Ήταν απλά μια νίκη και τίποτα παραπάνω. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που έχουν κερδίσει πολλούς τίτλους, γεγονός που παίζει σημαντικό ρόλο και αποτελεί πλεονέκτημα σε τέτοιους είδους αγώνες. Ο Παμβοχαϊκός δεν έχει τέτοιου είδους εμπειρία, αλλά μπορεί να αντιπαραθέσει τη ζωντάνια και τη θέληση. Το να κάνουμε το 0-2 θα είναι το ιδανικό», τόνισε ο Σωτήρης Πανταλέων.
 Ανάλογα και τα λόγια του Θάνου Τερζή που επισήμανε: «Γνωρίζαμε πως το πρώτο ματς είναι σημαντικό, μπήκαμε ελεύθερα, πιέσαμε με το σερβίς, περιορίσαμε τα ατού του Ολυμπιακού και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Το σίγουρο είναι πως θα παίξουμε δύο ματς στην έδρα μας, που είναι καλή. Πρώτα, όμως, κοιτάμε το αυριανό ματς και θέλουμε να κάνουμε το 2-0. Είναι ένα διαφορετικό ματς, θα κοιτάξουμε να μπούμε δυνατά και να πιέσουμε τον Ολυμπιακό».
Τέλος, ο αρχηγός Σταύρος Κατσανεβάκης υποστήριξε:«Με πολύ καλή απόδοση πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη αφού ο Ολυμπιακός και καλή ομάδα είναι και διαθέτει την εμπειρία για να ανασυνταχθεί πολύ γρήγορα. Αγωνιστικά, καταφέραμε να είμαστε πολύ καλοί στο συνδυασμό σερβίς, μπλοκ, άμυνα αλλά και στην υποδοχή - επίθεση».