Θέμα στους «N.Y. Times» ο Γιάννης Αντετοκούμπο

Εκτενές αφιέρωμα στον Γιάννη Αντετοκούμπο φιλοξενούν οι «N.Y. Times», για τον 18χρονο αθλητή ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του καθώς θα συμμετάσχει στα φετινά ντραφτ του ΝΒΑ.
«Το διαβατήριό του λέει πως είναι Έλληνας, όμως, ο Γιάννης Αντετοκούμπο έχει ζήσει τη σκληρή ζωή του μετανάστη. Πουλούσε τα πάντα στους δρόμους της πόλης για να θρέψει τον εαυτό και τα αδέρφια του. Την ώρα που άλλες οικογένειες πήγαιναν διακοπές σε νησιά, η δική του άλλαζε διαμερίσματα για να βρει φθηνότερο ενοίκιο», ξεκινά το δημοσίευμα.

«Γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε εκεί, μιλάει άπταιστα ελληνικά, έχει πάει σε ελληνικό σχολείο και πρόσφατα έγινε Έλληνας πολίτης. Ο Αντετοκούμπο, γιος Νιγηριανών γονέων, παίζει επίσης μπάσκετ. Και παίζει πολύ καλά. Έτσι λένε οι σκάουτερς του ΝΒΑ που έχουν πάει πολλές φορές στην Ελλάδα και παρακολούθησαν την ικανότητά του να χειρίζεται τη μπάλα, να βλέπει το γήπεδο και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις», συνεχίζει ο συντάκτης.

Όσο για α αθλητικά προσόντα του; «Αναλυτές του DraftExpress.com και του HoopsWorld.com, μεταξύ άλλων, προβλέπουν πως ο Αντετοκούμπο θα είναι στον πρώτο γύρο του ντραφτ την Πέμπτη. Αν εξελιχθεί όπως ο αγαπημένος του παίκτης, ο Κέβιν Ντουράν, κάποια ομάδα του ΝΒΑ θα είναι χαρούμενη να τον έχεις στις τάξεις της».

Στη συνέχεια φιλοξενούνται δηλώσεις του παίκτη, ο οποίος θυμάται πως «μερικές φορές το ψυγείο μας ήταν άδειο. Κάποιες ημέρες δεν πουλούσαμε τίποτα και δεν είχαμε χρήματα για να φάμε. Οι καλές μέρες έφερναν απλώς τα απαραίτητα: την πληρωμή του ενοικίου, του νερού, του ηλεκτρικού και την αγορά φαγητού».

Στο αφιέρωμα αναφέρεται ότι η ομάδα του νεαρού, ο Φιλαθλητικός, βοήθησε την μητέρα του να βρει δουλειά, ενώ φιλοξενεί δήλωση του προπονητή που τον παρότρυνε να ασχοληθεί με το άθλημα, τον Σπύρο Βελληνιάτη: «Έχεις μπροστά σου τον Μότσαρτ και δεν έχει φαγητό. Τι του δίνεις; Αυτό είναι το δίλημμα. Η απάντηση δεν είναι πάντως το βιολί. Η απάντηση είναι φαγητό».

Αφού απαριθμούνται οι παράγοντες και σκάουτερς ομάδων του ΝΒΑ που ταξίδεψαν ως την Ελλάδα για χάρη του, παρατίθεται δήλωση του διευθυντή διεθνούς δικτύου σκάουτινγκ του Φοίνιξ, Κορνέλ Ντέιβιντ: «Είναι στο σωστό δρόμο. Αθλητές με το ύψος του, με αυτή την ικανότητα και ειδικά σε αυτή την ηλικία, δεν υπάρχουν αρκετοί τριγύρω».

Όσο για την τελική εκτίμηση; «Είτε επιλεγεί είτε όχι στο ντραφτ ο Αντετοκούμπο, το πιθανότερο είναι να χρειαστεί ακόμα μια σεζόν στην Ευρώπη. Ο ίδιος, άλλωστε, λέει ότι θα πρέπει να δυναμώσει περισσότερο».