Mε «όνειρα χίλια» αναχώρησε για Σλοβενία η Εθνική ομάδα μπάσκετ

   Χαμηλοί τόνοι και σκυμμένο κεφάλι από Τρινκιέρι και διεθνείς...
Στη Σλοβενία θα χτυπά από σήμερα η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ.  
Η αποστολή της Εθνικής Ανδρών αναχώρησε με όνειρα και φιλοδοξίες για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ 2013, κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους και σκυμμένο κεφάλι.

«Δεν είμαστε έτοιμοι για το μετάλλιο, είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι στη Σλοβενία. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Έχουμε λίγες μέρες ακόμη. Κάναμε καλή προετοιμασία, οι παίκτες μου είναι καλύτεροι και τώρα χρειαζόμαστε ένα... κλικ. Δεν πρέπει να περιμένουμε ότι από την πρώτη μέρα θα βρεθούμε στην ιδανική κατάσταση» υπογράμμισε πριν την αναχώρηση ο Αντρέα Τρινκιέρι.

«Θα ήταν λάθος. Θα ξεκινήσουμε σταδιακά, θα ανεβάζουμε το επίπεδο. Αυτός είναι ο στόχος μας, κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να βρισκόμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος. Είναι η μεγάλη ώρα. Έχουμε παίκτες που είναι νικητές, έχουν πρωταθλήματα, μετάλλια», συμπλήρωσε ο Ιταλός ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Ο Βασίλης Σπανούλης αρνήθηκε να μιλήσει για το ενδεχόμενο κατάκτησης μεταλλίου. «Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε με αυτό το σκεπτικό. Πάμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να βάλουμε στο γήπεδο όλα όσα δουλέψαμε αυτό τον καιρό. Δεν χρειάζεται να βλέπουμε μακριά, ούτε να λέμε μεγάλα λόγια. Είδαμε και στο τουρνουά στη Γερμανία ότι η Ελλάδα δεν είναι φαβορί για το Ευρωμπάσκετ. Υπάρχουν κι άλλες πολύ δυνατές ομάδες. Όλοι μπορούν να νικήσουν όλους», τόνισε.

Όσο για το κίνητρο ενός αθλητή που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του; «Αυτό και μόνο είναι κίνητρο: η παρουσία στην Εθνική ομάδα. Αν δεν είχαμε αυτό το κίνητρο, θα ήταν άλλοι εδώ τώρα. Δεν χρειάζεται καν να μιλάμε για κίνητρο. Το να παίζουμε για την Εθνική είναι κάτι που κάνουμε με αγάπη και τιμή».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου αρνήθηκε επίσης το χαρακτηρισμό του φαβορί. «Υπάρχει αυτοπεποίθηση, θέληση, θετική σκέψη. Η εμπειρία είναι κάτι πολύ σημαντικό και βοηθάει έναν αθλητή. Όποιος ασχολείται και ξέρει, γνωρίζει ότι τα περί φαβορί δεν μετράνε», είπε ο παίκτης της Μπαρτσελόνα.

«Το μπάσκετ είναι ανοιχτό άθλημα. Ο καλύτερος θα κερδίσει τις περισσότερες φορές, αλλά έχουμε δει πόσες φορές έχουν γίνει ανατροπές και εκπλήξεις. Δεν θέλουμε να είμαστε μία από αυτές. Όλοι πρέπει να έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και να δουλεύουμε ως το τελευταίο λεπτό», πρόσθεσε.

Ο Κώστας Σλούκας δεν θέλησε επίσης να απαντήσει στην ερώτηση για το που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα, εστιάζοντας στον εναρκτήριο αγώνα: «Αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι της πρεμιέρας. Και από εκεί θα συνεχίσουμε αγώνα με αγώνα. Μια επιτυχία είναι καλοδεχούμενη. Είναι σημαντικό να παίξουμε καλό μπάσκετ και να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Τέλος, ο «νέος» της αποστολής, ο σέντερ του Πανιωνίου Bασίλης Καββαδάς, δήλωσε: «Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία έχουμε μπει στο τελικό στάδιο και τώρα όλοι θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν θα πω μεγάλα λόγια. Θα πω μόνο ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας σε κάθε αγώνα ξεχωριστά».