"Κύριε Πρόεδρε, ιδού το πιστόλι σας"!

Ο φυσικός διάδοχος του Τζόνι Ρίνγκο είναι ο "καπετάνιος". Πιστολέρο απ'τους λίγους, οι ιστορίες με το πιστόλι του έχουν μείνει στην ιστορία...
Αφηγείται ο Μανώλης Σαριδάκης, εκ των παλαιοτέρων ρεπόρτερ Παναθηναϊκού :
"Κάθε Παρασκευή, το 1983, ο Γιάτσεκ Γκμοχ έδινε συνέντευξη, στο μικρό γραφειάκι του "γέρικου γηπέδου" και ο πρόεδρος ερχόταν συχνά για κουβεντούλα με τους δημοσιογράφους.
Εκείνη τη φορά έβρεχε. Όταν τελείωσε η συνέντευξη, βγήκαμε όλοι έξω στο δρόμο και ξαφνικά το πιστόλι του "καπετάνιου" έπεσε και γλίστρησε κάτω από ένα αυτοκίνητο.
Μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε, ένας δημοσιογράφος έπεσε μπρούμυτα στη βρεγμένη άσφαλτο, μπήκε ο μισός κάτω από το αυτοκίνητο λες και θ' άλλαζε λάδια και, πιάνοντας το πιστόλι απ' τη λαβή σαν να κρατούσε ψάρι από την ουρά, είπε στον Βαρδινογιάννη :
"Κύριε Πρόεδρε, ιδού το πιστόλι σας"!
Το 1984, με τον Γιάτσεκ Γκμοχ προπονητή, κάθε Παρασκευή γινόταν σύσκεψη, στο παλιό γραφείο του Προέδρου, στην Αρματωλών και Κλεφτών. Από τη μία πλευρά στο μεγάλο γραφείο ο Πρόεδρος, από την άλλη ο Γιάτσεκ.
Έβγαζε το σιδερικό ο "καπετάνιος", το ακουμπούσε πάνω στο τραπέζι, με την κάννη γυρισμένη προς τον Γκμοχ : - Πώς παίζει η ομάδα την Κυριακή;Καπετάν-Ringo Carrington : διαβάστε εδώ...