Στη ρώσικη ρουλέτα...η Βραζιλία στους οκτώ!

«Έσπασαν καρδιές» στον πρώτο αγώνα των «16» του Μουντιάλ, καθώς η Βραζιλία πήρε πρόκριση-θρίλερ στα προημιτελικά επί της Χιλής με 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση).
Το ματς ήταν απαγορευμένο για καρδιακούς και κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί, όπου ο Ζούλιο Σέζαρ απόκρουσε δύο πέναλτι, ο Μπράβο ένα, αλλά στο τελευταίο κρίσιμο σουτ ο Χάρα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και τη Βραζιλία στους προημιτελικούς του 20ου παγκοσμίου κυπέλλου.
Ο στόχος των παικτών της Χιλής να κρατήσουν μακριά από την περιοχή του Μπράβο τους Βραζιλιάνους απέδωσε στα πρώτα 18 λεπτά.
Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να προφυλάξει τα νώτα της, γεγονός που έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και την ευκαιρία να φτάνουν πιο εύκολα έξω από την περιοχή των «λα ρόχας».
Το ματς μπορεί να μην είχε φάσεις, αλλά είχε ρυθμό, πολύ δυνατές μονομαχίες και μεγάλο πάθος σε όλες τις διεκδικήσεις της μπάλας από τους 22 ποδοσφαιριστές.
Με το Νεϊμάρ να κάνει μεγάλο παιχνίδι και να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για τους Χιλιανούς, η Βραζιλία κατάφερε να προηγηθεί στο 18΄ από στημένη φάση. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα εκτέλεσε κόρνερ, ο Τιάγκο Σίλβα πήρε την πρώτη κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Νταβίντ Λουίς με προβολή έκανε το 1-0.
Δεν έβαλε κάτω η Χιλή, βγήκε στην επίθεση για να ισοφαρίσει και το κατάφερε, έστω κι από το ολέθριο λάθος του Χουλκ. Ο παίκτης της Ζενίτ πήρε τη μπάλα από το πλάγιο του Μαρσέλο, έκανε λάθος πάσα κι έδωσε την ευκαιρία στο Σάντσες να «γράψει» το 1-1 με πλασέ στο 32΄.
Το παιχνίδι άνοιξε στη συνέχεια και χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με κορυφαία του Αρανκίς στις καθυστερήσεις να βάλει μπροστά τους Χιλιανούς (απόκρουσε ενστικτωδώς ο Ζούλιο Σέζαρ).
Ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε στην επανάληψη. Η Χιλή ήταν...φωτιά στις αντεπιθέσεις και στο 61΄ και πάλι ο Ζούλιο Σέζαρ έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Αρανκίς από το σημείο του πέναλτι. Νωρίτερα, στο 54΄, ο Χουλκ είχε πετύχει γκολ για τη Βραζιλία, αλλά στην προσπάθειά του να κατεβάσει τη μπάλα στην περιοχή της Χιλής χρησιμοποίησε και το χέρι του, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το τέρμα που σημείωσε.
Ο Μπράβο αποκρούει το δυνατό σουτ του Χουλκ μέσα από την περιοχή, διατηρώντας την Χιλή στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Η Χιλή, πάντως, είχε την τεράστια ευκαιρία να πάρει το ματς στο 119΄, όταν το σουτ του Πινίγια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι...