Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο Παναθηναϊκό

«Κόκκινο» το ντέρμπι, 1-0 ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό !

Σε ένα ντέρμπι χωρίς μεγάλες φάσεις και ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον ήρωά τους από το πουθενά στο πρόσωπο του Αυλωνίτη, ο οποίος μπήκε στο ματς λόγω ενοχλήσεων του συμπαίκτη του και στο 59΄ χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τους τρεις βαθμούς!
Στο 80′ ο Κώστας Μήτρογλου έχασε την ευκαιρία να γράψει το 2-0 με ένα πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε …άψυχα με αποτέλεσμα να διώξει ο Στιλ.
Το ματς ξεκίνησε με περίπου 8 λεπτά καθυστέρηση, καθώς με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν στο πέταλο της Θύρας 7 άναψαν πολλά καπνογόνα, με αποτέλεσμα το γήπεδο να γίνει...τοπίο στην ομίχλη.
Διαιτητής του αγωνα ηταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο - Ελαμπντελαουί, Μποτία (57' Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Μασουακού - Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (76' Εντινγκά) - Μανιάτης, Αφελάι, Ντομίνγκεζ (87' Φουστέρ)- Μήτρογλου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ - Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69' Μέντες), Νάνο - Λαγός (76' Δώνης), Πράνιτς, Μπούι (63' Πέτριτς), Ζέκα - Ατζαγκούν - Καρέλης.

Ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ έκανε λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος, ενώ αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που γίνονται ανάμεσα σε εμπλεκόμενους στο ελληνικό ποδόσφαιρο με ξένα τηλέφωνα.
Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου:
"Αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός αδυνατεί να νικήσει χωρίς μπαμπεσία.
Είχαμε σκοπό να προβούμε σε αποκαλύψεις για τη διαιτησία, αλλά δεν το κάναμε για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα.
Οι αρχές και το ήθος παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή τη ζωή. Ο Ολυμπιακός είναι μία μέτρια ομάδα και αν δεν είχαν τη βοήθεια της διαιτησίας, θα τους είχαμε πατήσει όπως και πέρυσι.
Η Κυβέρνηση είναι απαράδεκτη, είναι ντροπή να ανέχεται τέτοιες κατάστασεις.
Για να νικήσουν, πρέπει να στέλνουν φέρετρα, να κάνουν διαδηλώσεις, να μιλάνε με πακιστανικά τηλέφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ."