Μπλόκο του Παμβοχαϊκού στη Λαμία

Στο αποψινό ματς Παμβοχαϊκός-Παναθηναϊκός θα κριθεί το εισιτήριο του Γ΄ ομίλου για το φάιναλ φορ του League Cup «Νίκος Σαμαράς» που γίνεται στο Βραχάτι. 
Η ομάδα του Κλαρούδα νίκησε δύσκολα 3-0 σετ (25-23, 25-14, 32-30) τη Λαμία που έδειξε κουρασμένη από τα χθεσινά 4 σετ που έπαιξε με τον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Δρογκάρη στην πάσα αντί του Τερζή και τον Σαρικείσογλου αντί του Στεβάνονιτς. 

Στο 23-20 του Α΄ σετ η Λαμία μείωσε στο πόντο με χαμένη επίθεση του Κανέλλου. Ο κεντρικός του Βραχατίου έβαλε και πάλι την ομάδα του δύο πόντους (24-22) μπροστά με τον Χήρα της Λαμίας να κάνει λάθος στο 24-23.  Στα μισά του σετ ο Κλαρούδας άλλαξε τον Σαρικείσογλου με τον Στεφάνοβιτς. Στο δεύτερο σετ ο Παμβοχαϊκός ήταν αποτελεσματικός στο σέρβις και στο μπλοκ και έφθασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση με 25-15. Εντυπωσιακό ήταν το Γ΄ σετ με τη Λαμία να προηγείται στην μεγαλύτερη διάρκειά του (1-6, 14-17, 20-22) και τον Παμβοχαϊκό να ισοφαρίζει 23-23 με άσσο του Στεφάνοβιτς και να προηγείται με 24-23 με λάθος διπλό του Γκιμαράεζ. Το προβάδισμα άλλαξε χέρια αρκετές φορές με τον Παμβοχαϊκό να έχει 6 σετ μπολ και τη Λαμία 2. Στο 29-28 ο Καβαδάς είχε δύο εύστοχες επιθέσεις (29-30), αλλά στις δύο τελευταίες του προσπάθειες κόπηκε από τον Τσουκ (31-30) και τον Βούλιν (32-30) με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη.

«Μπήκαμε καλά στη διοργάνωση και αντιμετωπίσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στο φάιναλ-4 κόντρα στον Παναθηναϊκό που είναι επίσης μια δυνατή και ομάδα κι αυτό το απέδειξε στον αγώνα της πρεμιέρας. Το θετικό είναι πως παρουσιάζουμε σταδιακή βελτίωση αλλά μπροστά μας έχουμε ακόμα μεγάλα περιθώρια» είπε ο νικητής κόουτς Γιώργος Κλαρούδας ενώ ο ηττημένος Γιάννης Μέλκας είπε: «Ο αγώνας αντέχει σε κριτική μόνο στο 1ο και στο 3ο σετ. Εκεί κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Στο 2ο σετ κάναμε πολλά λάθη και απογοητευτήκαμε. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε σε φάσεις που θα μας δίνουν τα σετ στα τελειώματα. Και στο 1ο σετ και στο 3ο σετ δεν κάναμε αυτό που έπρεπε. Μας περιμένει μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς για να μπούμε στο πρωτάθλημα όπου έχουμε δύσκολη πρεμιέρα με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη». 

Οι συνθέσεις:
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Κλαρούδας): Δρογκάρης, Σαρικεϊσογλου, Βουλιν, Τσούκ, Νέμεθ, Κανέλος / Ζήσης (λ), Στεβάνοβιτς, Ασπιώτης.

ΛΑΜΙΑ (Μέλκας): Μακίμπιν, Καββαδά, Γκιρτζίκης, Παπαδόπουλος, Λεόν, Χήρας / Τσιπ Μακάνα (λ), Καρβούνης, Κουτσονίκας.
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Θ. Ομάδες Αγ. Β Σετ
1. Παμβοχαϊκός 1 3 (3-0)
2. Παναθηναϊκός Α.Ο. 1  3 (3-1)
3. Γ.Σ.Λαμία 2  0 (1-6)