Ο «Βάσια» πρώτος στο ξεχωριστό top10 των ποδοσφαιρικών αστέρων που χαράμισαν το ταλέντο τους

Μπορείτε να φανταστείτε μία λίστα που θα περιλαμβάνει τον θρυλικό Πελέ, τον αρχισκόρερ της Premier League Άλαν Σίρερ, τον χαρισματικό  «τρελό» Πολ Γκασκόιν και στην κορυφή τον «Έλληνα Μαραντόνα». Βασίλη Χατζηπαναγή ;
Το ξεχωριστό Top-10 με ποδοσφαιρικούς άσους που «σπατάλησαν το ταλέντο τους σε φτωχούς συλλόγους».έφτιαξε και παρουσίασε στο αναγνωστικό της κοινό η αγγλική ιστοσελίδα «Footballstopten.com»
Ο Βασίλης Χατζηπαναγής ήταν το θύμα του πολιτικού κλίματος,την εποχή που έκανε την καριέρα του στην Ελλάδα. 
Γεννημένος από Έλληνες γονείς στο Ουζμπεκιστάν, ο Χατζηπαναγής  ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Δυναμό Τασκένδης και το 1972 πήγε στην Παχτακόρ μέχρι το 1975 που ήρθε στην Ελλάδα για τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. 
Οι «παραστάσεις» που έδωσε ο «Νουρέγιεφ» στα ελληνικά γήπεδα ήταν μοναδικές...ο μύθος λέει, ότι πολλές φορές οι αντίπαλοι τον παρακαλούσαν να μην τους ρεζιλέψει με κάποιο «τσαλιμάκι» του, καθώς είχε τη δυνατότητα να ντριπλάρει ακόμη και μέσα σε περίπτερο! Και πολλοί λένε ότι δεν πρόκειται για μύθο! 

Οι δημοσιογράφοι έλεγαν, ότι μπορούσε να ντριπλάρει έναν αμυντικό και μέσα σε τηλεφωνικό θάλαμο και είχαν δίκιο. Μέσα στο γήπεδο δικαίωσε όλες τις εκτιμήσεις.... 
Ο «Βάσια» κλήθηκε και αγωνίστηκε στη Μικτή Κόσμου, σε φιλανθρωπικό αγώνα εναντίον της αμερικανικής ομάδας "Κόσμος Ν. Υόρκης",με συμπαίκτες τους Πίτερ Σίλτον, Ζαν Μαρί Πφαφ, Ρούντι Κρολ, Φέλιξ Μάγκατ, Ούγο Σάντσες, Φιγκερόα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κέβιν Κίγκαν, Μάριο Κέμπες, Ντομινίκ Ροστό και Θωμά Μαύρο.

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής,λόγω της εκπληκτικής του ικανότητας πάνω στο χορτάρι με τη μπάλα στα πόδια, έγινε γνωστός διεθνώς ως ο «Έλληνας Μαραντόνα» και  προσέλκυσε το ενδιαφέρον μερικών εκ των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων συμπεριλαμβανομένης της Άρσεναλ, της Λάτσιο και της Στουτγκάρδης.

Δείτε το Top-10 της Footballstopten.com
10. Μπόμπι Μουρ
9. Άγγελος Χαριστέας
8. Άλαν Σίρερ
7. Αντόνιο Ντι Νατάλε
6. Πελέ
5. Πολ Γκασκόιν
4. Γιόσεφ Μπίτσαν
3. Στάνλεϊ Μάθιους
Προσθήκη λεζάντας
2. Ματ Λε Τισιέ
1. Βασίλης Χατζηπαναγής